Informasjonsbrev 2016
Vi kommer med årets informasjonsbrev så snart vi har løst flere organisatoriske


17. mai Fana bystrøk 2016.                                                                        
Nå nærmer årets 17. mai feiring seg. I den forbindelse ønsker vi i 17. mai komiteen å informere litt om årets arrangement i Fanabygden. Vi har nå testet ut ulike startsted og ruter for prosesjonen og falt ned på at Lagunen via Fanaveien til Nesttun er det beste alternativet selv om det er fordeler og ulemper med alle alternativene.


Vi møter til oppstilling på Lagunen storsenter kl. 10.30. Det vil være mulig å parkere på Lagunen. Etter arrangementet på Nesttun kan en ta Bybanen tilbake til Lagunen.
 
Navn på din skole/ barnehage/organisasjon vil du finne i nærheten av scenen på det øverste parkeringsdekket i parkeringshuset som henger sammen med storsenteret. Vedlagt ligger også rekkefølgen i toget pr i dag, men rekkefølgen oppdateres fortløpende på våre hjemmesider etter som vi får tilbakemeldinger om nye lag/organisasjoner som ønsker å delta eller noen som ikke har anledning til å gå i toget i år.  Vi stiller opp i 4 roder som tidligere. Slik tradisjonen nå er blitt, stiller alle barnehagene i første rode.


Før toget starter fra Lagunen blir det tale for Kongen og vi synger Ja, vi elsker (3 vers). Deretter blir det tale til Fanabygden og vi synger Sang til Fana (5 vers). Vi har tidligere fått arrangert Fanasangen for kor. Vedlagt ligger enstemt unison besifret versjon, tostemt og trestemt barnekor versjon.
 
Toget startet ca. klokken 11.00 fra Lagunen gjennom Fanavegen til Nesttun. Vi gjør oppmerksom på at bybanen utenom denne tiden vil kjøre, men med redusert hastighet forbi toget. Vi har vært i møte med politiet som vil sette inn ytterligere sikkerhetstiltak mot trafikk og bybane i år, men 17.maikomiteen vil likevel presisere at den enkelte har selv ansvar for egen sikkerhet.


17.maikomiteen ønsker at du viser hvem du representerer ved f.eks. gå i fotballdrakt, turndrakt etc.


Bybanen vil i perioden 12.30 til 13.45 ikke gå mellom Nesttun og Lagunen. I dette tidsrommet vil vårt arrangement foregå i gågaten på Nesttun. Det vil derfor være spesielt viktig at toget holdes samlet for å komme sammen inn i gågaten på Nesttun.
 
På Nesttun blir det holdt tale for dagen. Før talen synger vi Gud signe vårt dyre fedreland(3 vers) og etter talen synger vi Fagert er landet (2 vers). Vi avslutter på Nesttun med premieutdeling for de fire beste innslagene i toget. Se eget vedlegg.
 
Vi har registrert deres skole/barnehage/musikkorps/organisasjon på listen over deltagere i årets prosesjon. Vi ønsker tilbakemelding innen 6. mai dersom dere ikke velger å delta i år. Meld fra til 17.mai komiteen. 
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
Også i år tilbyr vi at faner leveres på Lagunen i forkant for oppbevaring til prosesjonen starter. Innlevering på Lagunen ved innkjøringen til øvre parkeringsdekk torsdag 12.mai kl.19-19.30. Fanene må hentes før arrangementet starter på øvre parkeringsdekk.
 
 
PREMIERING
Preminene blir fordelt på beste skole, beste barnehage, beste musikkorps og beste frivillig organisasjon. 
 
Kriterier:
Beste skole:
Heiarop, sang, orden i toget,
engasjement, stemning,  samhold og innslag.
 
Beste barnehage :
Sang, gå pent , evt. innslag
 
Beste musikkorps :
For vist mest spilleglede
 
Beste frivillige organisasjon :
Innslag og orden i toget.
 
 
 
På vår nettside finner du informasjon om dagen. Her er adressen:
http://www.17maifana.info/  
Skolens program for 17.mai mailes til Fanaposten, 
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. (merk i emnelinjen: 17.mai og skolens navn), og til 17. maikomiteen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.innen fredag 6. mai.
 
Vedlagt ligger hele programmet for 17.maikomiteen i Fana bystrøk.


Vi ønsker dere lykke til med forberedelsene til den store dagen!